Rendelőmben a fog- és ínyrendellenességek és betegségek széles spektrumára nyújtok megoldást, a diagnózistól a probléma analizálásán át a kezelésig, a legnaprakészebb technológiát használva. Fókuszban a megelőző fogászat áll, hogy pácienseim számára az egészséges mosolyt a legfenntarthatóbb módon valósítsam meg.

KEZELÉSEK

 • Megelőző kezelések
  • szájhigiénés kezelések
  • fogágybetegségek kezelése
  • ózonkezelések
 • Gyermekfogászat
  • tejfogtömések
  • barázdazárás
 • Kismamafogászat
 • Esztétikus anyaggal végzett fogtömések és korrekciók
 • Gyökércsatorna kezelés
 • Inlay-ek, onlay-ok, héjak
 • Fogászati koronák, és hidak
 • Fogsorok

Esztétikus fogtömések

Az esztétikus fogtömés egy olyan eljárás, amelyet a szuvas üregek tisztítása után, a fogüregek betömésére és bizonyos fog tökéletlenségének javítására használunk. Csupán egyetlen, orvosával való találkozás alkalmával visszakaphatja fogainak természetes látványát, miután az esztétikus tömőanyag alkalmazásával korrigálta fogai közötti réseket, fogán keletkezett foltokat, zománc lepattanásokat és elszíneződéseket. A tömőanyag, amit dr. Csathó Krisztina használ, a legfejlettebb, legerősebb és legkopásállóbb formula, ami a fogászati szakmában elérhető. Dr. Csathó Krisztna nagy körültekintéssel választja meg a használt tömőanyag színét a páciens aktuális fogszínéhez, hogy az eredmény a lehető legtökéletesebb legyen, s foganként kevesebb, mint fél órás beavatkozást igényeljen.

Az emberek többsége szégyenlős és bizonytalan a fogainak kisebb tökéletlensége, elszíneződése, kisebb zománchibák, vagy hézagok miatt, amit dr. Csathó Krsztina perceken belül könnyedén helyrehoz. Végül Ön magabiztosan mosolyoghat.

A tömési eljárás menete

Dr. Csathó Krisztina a használt tömőanyag színének a páciens fogszínéhez való megválasztásával kezdi. A fog felületét felérdesíti és egy kondicionáló folyadékot tesz rá. (ez javítja a tömőanyag foghoz történő tapadását.) Ezután felhordja a tömőanyagot és precízen a a fogak alakjára formálja. Ultraibolya fény bevilágításával a tömőanyag megköt és erősen a fog felületéhez tapad. Dr. Csathó Krisztina tökéletesre finomítja a tömőanyag alakját, majd ragyogóvá polírozza a “művet”.

Az esztétikus tömés a foggyökér lefedésére is használható, ugyanúgy, mint a visszahúzódott íny miatti érzékeny fogak esetén.

Az esztétikus tömés előnyei

 • Egyszerűbb kivitelezni és kevésbé költséges, mint más beavatkozások, pl. a héjak
 • Rendszerint egyetlen rendelői látogatást igényel
 • A teljes procedúra a rendelőben bonyolódik, nincs szükség laboratórium bevonására, aki a fogművet készíti.
 • A kozmetikai jellegű esztétikus tömések nem igényelnek érzéstelenítést (kivéve az üregek kialakítását és tömés cseréjét)
 • A páciens csak csekély nyomást érzékel a beavatkozás alatt, érzéstelenítés nélkül is.
 • Csak nagyon kevés zománc kerül eltávolításra a procedúra során, ami a zománc nagy részének sérülésmentességét eredményezi.

Az esztétikus tömés hátránya

Az esztétikus tömésnél használt ragasztó,-és tömőanyag kevésbé színtartó, mint azok az anyagok, amiből a koronák, vagy héjak készülnek, ezért a legtöbb fogorvos csak kisebb elváltozások esetén javasolja használatát.

A gyökércsatorna terápia olyan beavatkozás, amikor a gyulladt, fertőzött gyökér idegszöveteket (pulpa) eltávolítjuk a fog gyökércsatornájából. Először a fog környékét érzéstelenítjük, hogy elkerüljük a fájdalmat. Ezután a fogat megnyitjuk, a gyökér-idegszöveteket eltávolítjuk, majd letömjük egy steril töméssel a gyökércsatornát. Végül a fog koronai részét töméssel látjuk el, vagy koronát kap a megfelelő védelem érdekében.

A gyökércsatorna kezelése

Inlay-ek, onlay-ok

Dr. Csathó Krisztina a rágófogakba ajánlja olyan esetekben, amikor a foganyag nagymértékben károsodott, ill. hiányos. Egy áthidaló megoldás a fogtömés (ami már korrektül nem kivitelezhető) ill. a korona között. Anyaga lehet: arany, műanyag és kerámia. Dr. Csathó Krisztina főként porcelán anyagot használ, miután ezt találja a legbiztonságosabb választásnak a betegeken történő alkalmazáskor. Színtartó és a fog színéhez igazítható.

Eljárás menete

Dr. Csathó Krisztina a fogszín meghatározásával kezdi, majd megfelelő előkészítést, preparálást követő lenyomatvétel után ideiglenes töméssel látja el a fogat. A fogmű a fogtechnikai laboratóriumban készül el. A második ülés alkalmával a ragasztóanyag színének pontos meghatározása és kiválasztása után a próbaragasztást követően végleges helyére kerül a fogmű. Az inlay és onlay (ragasztott betét) csak nagyságukban különböznek egymástól, az onaly-el már csücsköt, csücsköket is lehet pótolni.

Az inlay-ek, onlay-ok előnyei

 • Nem jár csiszolással, nagyobb foganyagveszteséggel, mint amekkora a károsodott foganyag. Csak ez kerül eltávolításra.
 • Nincs “koronaviselési” érzet.
 • A fogászati problémát a tökéletesség igényével lehet korrigálni.
 • Rendkívül könnyen megszokható
 • Maximális színtartóság,-és esztétikai követelménynek megfelelés.

Az inlay-ek, onlay-ok hátrányai

 • Legalább kétszeri találkozást igényel
 • Fogszorítás és csikorgatás esetén nem ajánlott (törésveszély!), vagy csak harapásvédő viselése mellett.

A fogászati korona egy sapka, amely pótolja az intenzíven lepusztult (vagy hiányzó), letört fogat. A fogászati koronák készülhetnek aranyból, ezüst-és fémötvözetéből, porcelánból, fém, és porcelán, valamint cirkónium,-és porcelán kombinációjából. Dr. Csathó Krisztina a koronát akkor ajánlja a rágófogakra, amikor a fog többször tömésen esett át (nagy a foganyagveszteség), ill. amikor a fog nagymértékben roncsolódott és inlay-el, onlay-al már nem lehet korrekt restaurációt végezni. A frontfogak területén a korona abban az esetben ajánlott, amikor a héjak készítése ellenjavalt.

A 21. század csúcstechnológiája a cirkóniumoxid korona. Mind a metsző, mind pedig a rágófogakra egyaránt ajánlott. Nincs fémallergia veszély. Rendkívül pontos az illeszkedés. A legmagasabb funkciós és esztétikai követelményeknek eleget téve, egy magas hajlítószilárdságú, szövetbarát anyag. A korona alapja a fehér (fogszínű) cirkóniumoxid váz, amelyre a kerámia ráégetéssel kerül fel.

Eljárás menete

A beavatkozást dr. Csathó Krisztina a fogszín meghatározásával kezdi, majd megfelelő előkészítést, preparálást követő lenyomatvétel után ideiglenes koronával/híddal látja el a fogat. A fogmű a fogtechnikai laboratóriumban készül el. A második ülésben a korona, vagy hídváz próbáját követően kerámialeplezésre kerül sor a laboratóriumban. A harmadik ülésben kerül sor a beragasztásra.

A fogászati koronák és hidak